Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Селска сиропирана торта

Селска сиропирана торта

К КК К
Готвач
1577271688931
Селска сиропирана торта
Снимка: К К
1 / 3
12/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 броя
  • захар - 8 лъжици
  • сода - на върха на лъжицата
  • олио - 3 лъжици
  • брашно - 8 лъжици
  • За втория блат
  • яйца - 3 броя
  • захар - 8 лъжици
  • сода бикарбонат - на върха на лъжицата
  • олио - 3 лъжици
  • брашно - 8 лъжици
  • За какаовата глазура
  • прясно мляко - 3 лъжици
  • какао - 3 лъжици
  • захар - 2 лъжици
  • сметана - 1 лъжица разбита
  • За украсата
  • сметана - 1 кутия на прах
  • прясно мляко - 150 грама
  • захар - 3 лъжици
  • маргарин - 1 лъжица, или масло
  • За сиропа
  • вода - 1 литър
  • захар - 7 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме блатовете за тортата. В купа слагаме три яйца и захарта и разбиваме, докато се разбият, след това прибавяме олиото и отново разбиваме с миксера. След това с лъжица прибавяме брашното и содата и разбиваме с бъркалка. След това намазваме с олио тавата, поръсваме с брашно и изсипваме сместа, като предварително нагряваме печката на 180 градуса и печем до готовност.

След като се опече, го слагаме на хартия и разбиваме втория блат по същия начин. Печем във същата тава, по същия начин. Като стане готово, го вадим и слагаме на хартия да се охладят.

През това време си приготвяме сметаната. Вземаме и в купа слагаме 150 грама студено мляко и захарта и изсипваме кутията със сметана и разбиваме, докато се сгъсти за около 15 минути, след като се сгъсти, слагаме и маргарина (маслото) и разбиваме още 2 минути.

След като и това е готово, приготвям и глазурата. В малка купа слагаме млякото и захарта и го слагаме на котлона, като се разтопи захарта, го махаме от огъня и прибавяме какаото и хубаво разбиваме.

След това вземаме студена вода и сипваме захарта и разбиваме, докато се разтопи, ако не ни е сладко, слагаме още захар.

След като сме приготвили всичко, вземаме хубав поднос и слагаме единия блат и го заливаме с половина сироп с помощта на лъжица. След тава слагаме 4-5 лъжици от сметаната и размазваме. След тава слагаме 2 лъжици от какаовата глазура и размазваме с лъжица.

След това вземаме и слагаме внимателно другия блат отгоре и пак сиропираме внимателно с лъжица и слагаме отгоре сметана, така че да покрием горния блат. Отстрани слагаме малко и гледаме да остане за цветчетата отгоре.

След като загладим слагаме цветчетата с помощта на шприц и след това в средата правим черти от шоколадовата глазура и украсяваме цялата торта. След това е хубаво да се остави за 1 час в хладилника и след това се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: