Торта пандишпан

Торта пандишпан
Снимка: Ирена Салашка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Искате ли заедно да приготвим тази торта за празниците?"

Необходими Продукти

  • За 1 блат
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 литър
  • ванилия - 3 бр.
  • За украсата
  • течна сметана - 500 мл
  • шоколад - 1 млечен
  • банани - 1 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме на пяна белтъците, след което прибавяме захарта и отново разбиваме много добре. Прибавяме жълтъците, като бъркаме в едната посока.

Накрая прибавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Изсипваме готовата смес в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Печем в умерена фурна.

По същия начин приготвяме и втория блат. За най-добри резултати оставяме блатовете да изстинат хубаво и украсяваме на следващия ден.

Сиропът се приготвя, като се сварят водата, захарта и ванилията. Той също се оставя да изстине.

Първият блат се сиропира, след което се помазва с разбитата сметана. Върху нея се реди нарязаният банан.

Слага се вторият блат, който също се сиропира и подмазва със сметана. Полива се с разтопения в маслото шоколад и се украсява с шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Направо превъзходна!
03.05.2016 21:38
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглежда много красива и вкусна!
03.05.2016 21:35
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много красива !
03.05.2016 20:25
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много е хубава,но този сироп не е ли много за сиропиране на блатовете?Аз с толкова сироп поливам баклава,а тук с този сироп може и попара да си надробим
03.05.2016 20:00
1
2
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много е красива, а със сметана и банани - вкусна!
03.05.2016 19:53
1