Начин на приготвяне
Разделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме на пяна белтъците, след което прибавяме захарта и отново разбиваме много добре. Прибавяме жълтъците, като бъркаме в едната посока.
Накрая прибавяме брашното, бакпулвера и ванилията. Изсипваме готовата смес в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Печем в умерена фурна.
По същия начин приготвяме и втория блат. За най-добри резултати оставяме блатовете да изстинат хубаво и украсяваме на следващия ден.
Сиропът се приготвя, като се сварят водата, захарта и ванилията. Той също се оставя да изстине.
Първият блат се сиропира, след което се помазва с разбитата сметана. Върху нея се реди нарязаният банан.
Слага се вторият блат, който също се сиропира и подмазва със сметана. Полива се с разтопения в маслото шоколад и се украсява с шприц.
Коментари