Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Златни картофи с куркума и естрагон на фурна

Златни картофи с куркума и естрагон на фурна

Златни картофи с куркума и естрагон на фурна
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Опитахте ли вече тези ароматни златни картофи с куркума и естрагон на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • хималайска сол - 1 - 2 ч.л. фина
  • шарлан - 3 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • естрагон - 3 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • джинджифил - 1./4 ч.л. на прах
  • кориандър - 1/5 ч.л.
  • вода - около 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на не много големи кубченца. Сипваме ги в тавата, в която ще се пекат, и ги овкусяваме с хималайска сол, куркума за цвят, кимион и кориандър за по-екзотичен вкус, черен пипер и джинджифил на прах за лека пикантност, естрагон за аромат.

Завъртаме една спирала шарлан и разбъркваме хубаво и равномерно.

Наливаме малко вода, колкото да се сварят картофите, ала да не ги покрива, а да е по-ниско от нивото им, за да не получи много бульон, а да могат да се запекат. Печем около 40-45 минути до златна коричка. На половината време от печенето може да разбъркаме веднъж.

Изумително вкусни и ароматни златни картофи с куркума и естрагон!

Подходящи да се поднесат с млечна салата, която да омекоти с млечната си нежност силния вкус на индийските подправки!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: