Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме картофите на не много големи кубченца. Сипваме ги в тавата, в която ще се пекат, и ги овкусяваме с хималайска сол, куркума за цвят, кимион и кориандър за по-екзотичен вкус, черен пипер и джинджифил на прах за лека пикантност, естрагон за аромат.
Завъртаме една спирала шарлан и разбъркваме хубаво и равномерно.
Наливаме малко вода, колкото да се сварят картофите, ала да не ги покрива, а да е по-ниско от нивото им, за да не получи много бульон, а да могат да се запекат. Печем около 40-45 минути до златна коричка. На половината време от печенето може да разбъркаме веднъж.
Изумително вкусни и ароматни златни картофи с куркума и естрагон!
Подходящи да се поднесат с млечна салата, която да омекоти с млечната си нежност силния вкус на индийските подправки!
Чудно Вкусно!