Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи на фурна

Пълнени картофи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнени картофи на фурна1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ето ви пример как и най-обикновените картофи, приготвени с желание, може да се превърнат в истинско гурме ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 броя, по - големи
  • масло - 100 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - на вкус
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 2 пакетчета Крема
  • шунка - 250 г, ситно нарязана
  • кашкавал - 200 - 300 г настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите много добре и ги сложете да се варят направо с кората. Когато са почти готови ги отцедете и щом леко се охладят ги разрежете на половинки. Издълбайте кладенче във всеки картоф в помощта на вилица.

Издълбаната вътрешност смесете с пресования чесън и всички подправки и добавете малко мазнина. Прибавете към картофеното пюре 2 разбити яйца, 2 пакетчета крема сирене и накълцаната шунка.

Напълнете картофите, поръсете ги с кашкавал и ги подредете в намазнена тава. Долейте в нея малко вода и сложете да се пекат за 10-15 минути. Ако ви остане плънка, може да я разпределитите около картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Криси
Криси
Мале, супер стана! Да не говорим пък плънката колко е вкусна!
25.10.2014 19:30
6
Дидо
Дидо
Ммм... Само като чета рецептата и огладнявам:D Определено ще си го направя.
30.05.2013 19:17
7