Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Ориз на фурна»Бърз ориз Басмати с пуешко и куркума на фурна

Бърз ориз Басмати с пуешко и куркума на фурна

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2442k5023
Бърз ориз Басмати с пуешко и куркума на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Любимото пиле с ориз, само че с пуешки бутчета и ароматни източни подправки."

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 4 бутчета
  • краве масло - 50 г
  • хималайска сол - 1 ч.л
  • пипер меланж - 1 щипка
  • лук - 2 глави жълт кромид
  • ориз басмати - 350 г
  • хималайска сол - 1 ч.л. за ориза
  • бахар - 10 бр. на зърна
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • куркума - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера в подсолена вода сварете до полуготовност пуешкото месо, в моя случай пуешките бутчета.

След това на тиган в маслото го задушете, като добавите ситно нарязания лук, сол и пипер меланж. Разбъркайте добре.

След това измийте ориза под течаща вода. После вземете тавата, в която ще се пече пиле с ориз.

Сипете ориза в нея, залейте го с 2 ч.ч. топла вода, добавете солта, куркумата, бахара и черния пипер. Разбъркайте.

Отгоре изсипете пуешкото заедно с лука и отново разбъркайте. Сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса за 45мин.

Вашият бърз ориз басмати с пуешко на фурна е готов.

Добър апетит!

Вижте също как да готвите пуешко бутче, както и какъв е съставът на пуешкото месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: