Начин на приготвяне
В тенджера в подсолена вода сварете до полуготовност пуешкото месо, в моя случай пуешките бутчета.
След това на тиган в маслото го задушете, като добавите ситно нарязания лук, сол и пипер меланж. Разбъркайте добре.
След това измийте ориза под течаща вода. После вземете тавата, в която ще се пече пиле с ориз.
Сипете ориза в нея, залейте го с 2 ч.ч. топла вода, добавете солта, куркумата, бахара и черния пипер. Разбъркайте.
Отгоре изсипете пуешкото заедно с лука и отново разбъркайте. Сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса за 45мин.
Вашият бърз ориз басмати с пуешко на фурна е готов.
Добър апетит!
Вижте също как да готвите пуешко бутче, както и какъв е съставът на пуешкото месо.