Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Карфиол на фурна с галета

Карфиол на фурна с галета

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168875971
Карфиол на фурна с галета
Снимка: Лилс1895
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Толкова хрупкав става, че направо не можем да се стърпим и ще си сипем още една порция"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • масло - 20 г
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете отделните розички карфиол, измийте ги добре. Оставете ги 10-15 мин да се отцедят или ги подсушете. С чопър или пасатор смелете зехтина, маслото и чесъна.

Към получената смес добавете и галетата.

В тава с хартия за печене разстелете карфиола, поръсете го със сол, черен и червен пипер, след което го залейте с чесновата смес.

Разбъркайте ги, за да се овалят равномерно.

Печете ги на 220 градуса за 60 мин. На 15 мин разбъркайте карфиола на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: