Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Варена царевица в тенджера под налягане

Варена царевица в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Варена царевица в тенджера под налягане
Снимка: Зори
1 / 16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Време не губете е вкусна царевица в тенджерата под налягане сварете"

Необходими Продукти

  • царевица - 5 кочана млечна
  • вода - 1.2 л
  • сол
  • по желание
  • масло
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се почиства от листата и косата. Външните по-стари листа се изхвърлят, а останалите се запазват. Кочаните, ако са по-дълги, могат да се разселят на половинки или да се оставят цели, стига да могат да се хванат легнали в тенджерата.

На дъното на тенджерата и върху кочаните се разпределят вътрешните листа и косата.

Налива се студена вода, колкото да покрие кочаните, херметическия капак на тенджерата се затваря и се вари 15 - 20 минути, след вдигане на налягането. Ако царевицата е по-зряла, варете 20 - 25 минути.

След като изключите колона и отместите тенджерата от него, изчакайте парата да спадне, за да отворите капака на тенджерата безопасно.

Може да консумирате топла или студена, поръсена със сол. По желание намажете горещата царевица с масло и поръсете с настърган пармезан.

Да ви е сладко!

Забележка: Не изхвърляте водата от варената царевица. Прецедете и я консумирайте охладена и по желание подсладена на вкус. Изключително полезна е, помага при заболявания на бъбреците и пикочните пътища, при възпаление на пикочния мехур (цистит), при нощно напикаване, засилва кръвта, подобрява кръвообращението и функцията на черния дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: