gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка катък с печени чушки

Разядка катък с печени чушки

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Разядка катък с печени чушки
Снимка: Зорица
1 / 5
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Мезите и си говорите, мезите и си говорите - така е то с перфектните разядки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпечените червени чушки се обелват, почистват от семената и се нарязват на ситно.

Киселото мляко се изцежда в тензух за един-два часа. Към изцеденото вече киселото мляко се добавя и натрошеното сирене, пресованите скилидки чесън, смлените орехови ядки, зехтин, скълцания на ситно магданоз, накълцаните пиперки и сол на вкус.

Разбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и катъкът се прибира за час-два в хладилник.

Разядката се поднася гарнирана с листенца свеж магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: