Желиран бисквитен сладкиш

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
294
2k
688
560
04/12/2018
"Приготвихме толкова вкусен сладкиш, заслужаваме ли чаша кафе "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 312
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се изсипва в купичка със студена вода, за да набъбне.

Плодовете се измиват. Ябълката и крушата се почистват и нарязват на малки кубченца. Слагат се в голяма купа. Добавят се здравите гроздови зърна. Бананът се нарязва на филийки и се добавя в купата.

Какаовите бисквити се начупват на едри парчета и също се добавят в купата. Всички продукти се разбъркват.

Ягодовото мляко се изсипва в малка тенджерка и се слага на котлона да заври. Добавя се захарта, докато се разтопи. Млякото се маха от котлона и към него се добавя желатинът. Разбърква се.

Млечната смес се добавя към плодовата и се разбърква. Заравнява се с лъжичка.

Слага се в хладилника да стегне за поне 2 часа.

Когато желираната торта стегне, се обръща и изкарва от купата.

Шоколадът се настъргва на ренде.

Цялата торта се поръсва обилно с шоколад.

Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект-51%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект
39.00 лв.
19.00 лв.
Виж ››

Когато готвенето е удоволствие - страхотни форми за любимите ни сладкиши!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар