Начин на приготвяне
Лесен и ефектен сладкиш без печене.
Първо, пригответе крема, като в малка тенджерка се загрява 400 мл прясно мляко и захарта да се разтопи.
В 100 мл прясно мляко се разбърква шоколадов пудинг на прах и се сипва в горещото прясно мляко. Разбърква се на тих огън, докато се сгъсти и се сваля от котлона. Прибавя се масло, да се разтопи и готово.
Във правоъгълна малка форма върху прозрачно фолио се нареждат бисквити по дъното и по стените. Останалите бисквити се начупват на парчета и сипваме в крема.
Внимателно се разбъркват и сипваме във формата. Завършва се с ред бишкоти, те ще са дъното на бисквитения сладкиш.
Краищата на фолиото се прибират и оставяме в хладилника за 1 час да стегне. Изважда се в чиния, като се обръща.
Приготвя се глазура от загрята сметана и начупен млечен шоколад. Оставя се за 10 минути във фризера да стегне и заливаме вкусния сладкиш. Оставя се за 1 нощ в хладилника.
Приготвя се дентелена декорация. При мен се получи от втория път, така че опитайте. В чашка с вода добавете изтеглено брашно и олио. Прибавя се боя каквато искате и разбърквате на рядка смес.
Загрява се малко тиганче, сипва се сместа и оставяте на 3-4 степен да стане като чипс. Получава се дантелена палачинка. След като водата се изпари, се получава ефектна дантела.
Изважда се върху салфетка да попие мазнината и да съхне, трябва да е хрупкава, не мокра. Начупва се парчета и декорираме с шоколадови дражета и дантела.
Да ви е вкусно с този бисквитен сладкиш с дантелена декорация!