Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкава бяла риба на тиган

Хрупкава бяла риба на тиган

Хрупкава бяла риба на тиган
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Хрупкава бяла риба на тиган - радост на трапезата и за празник, и за делник"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг замразена
  • сол
  • брашно - 1 ч.ч. за овалване
  • олио - за пържене
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибата и почистете малките люспички. Измийте рибата, отцедете от водата и подсушете с домакинска хартия.

Овкусете със сол.

Загрейте олиото в дълбок и сух тиган.

Оваляйте всяка рибка в брашно, отстранете излишното и наредете парченцата в тигана.

Изпържете да златисто от двете страни.

Попийте излишната мазнина с домакинска хартия.

Гарнирайте пържената риба с кисели краставички и лимон, след което поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: