Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба на фурна и сос Холандез

Бяла риба на фурна и сос Холандез

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Бяла риба на фурна и сос Холандез
Снимка: Храна за Душата
1 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"И сос ще се научите да правите, и вкусна бяла риба да приготвяте"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 300 г филе
  • яйца - 1 бр.
  • панко галета - 50 г
  • брюкселско зеле - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 100 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За соса Холандез
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 180 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете филетата бяла риба със сол и черен пипер от двете страни. Разбийте яйце за панировка, а в два отделни съда сипете брашно и хлебни трохи.

Първо овалейте филетата в брашното, след което потопете в яйцето и накрая покрийте с трохи.

Подредете рибата в тавичка и полейте с тънка струя зехтин. По желание подправете с лют пипер и прехвърлете във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Разполовете 300 г брюкселско зеле и го сложете да се вари в подсолена вода докато омекне.

За соса Холандез отделете жълтъците на яйцата и ги поставете в купа. Поставете съда на водна баня и започнете да бъркате енергично, докато жълтъците станат светли и започнат да се сгъстяват.

Започнете да добавяте поетапно маслото на малки порции без да спирате да бъркате.

Когато сосът добие гладка и хомогенна консистенция, свалете съда от водната баня. Добавете сока на половин лимон и сол на вкус и разбъркайте.

Прецедете брюкселското зеле от водата и го прехвърлете в загрят тиган на котлона. Добавете щедра бучка масло, подправете със сол и черен пипер и сотирайте за минута-две.

Извадете панираната риба от фурната.

Подредете филетата в чиния за сервиране, гарнирайте с масленото брюкселско зеле и залейте ястието с кадифения сос Холандез.

Бялата риба на фурна и сос Холандез е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: