Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкава риба на тиган

Хрупкава риба на тиган

Хрупкава риба на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Вкусна хрупкава риба, пържена в тиган - поднесете с гарнитура по избор и се насладете на чудния обяд"

Необходими Продукти

  • риба хек - 6 бр.
  • олио - за пържене
  • сол
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се измива и подсушава.

Хекът се нарязва на кръгчета и поръсвате с малко сол.

Сипвате царевично брашно в чиния и овалвате всяко парченце, а излишното се изтупва.

Загрява се олио и пържим рибата от двете страни до златисто.

Сервира се с резен лимон, гарнитура от пържени или сварени картофи и салата.

Хрупкавата риба на тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: