Средиземноморски мариновани скариди на скара

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
08/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 891
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • скариди - 1.5 кг средиземноморски едри
  • за маринатата
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • лимонов сок - 100 мл прясно изцеден
  • чесън - 2 скилидки
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • лимони - 1 бр.
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за маринатата блиндирайте заедно до хомогенна смес.

Поставете почистените скариди в плик с цип (или обикновен плик, като използвате ластик за завързването), добавете подготвената марината и затворете плика. Раздрусайте плика, за да се разнесе равномерно маринатата, и приберете в хладилник за 2 - 3 часа.

След това ги изпечете на барбекю или скара за около 1 - 2 минути от всяка страна до апетитен златист загар.

Поднесете готовите скариди на тиган с нарязан на тънко лук, предварително леко намачкан с малко сол, поръсени с магданоз и поднесени с резени лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар