Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Средиземноморски картофи на скара

Средиземноморски картофи на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Средиземноморски картофи на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ако приготвите и едно разкошно сосче за тези картофки на скара, няма да имат равни просто"

Необходими Продукти

  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • картофи - 4 броя
  • розмарин - 1 с.л. (пресен или сух)
  • чесън - 3 щипки на прах (или на спрей)
  • зехтин - 6 с.л.
  • сос табаско - няколко капки
  • магданоз - 2 стръка
  • риган - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите на 20-тина минути в подсолена вода до полуготовност. Не ги разварявайте твърде много, тъй като им предстои и друга топлинна обработка.

Охладете полусварените картофи, обелете и ги нарежете на шайби със средна дебелина.

В подходящ съд сложете един ред картофки. Полейте ги със зехтин и овкусете със сол, чесън и подправките.

Внимателно ги обърнете, за да може подправките да полепнат хубаво по всеки един резен. Продължавайте да редите картофи и да ги овкусява до изчерпване на продуктите.

Изчакайте картофите да се мариноват и поемат добре от всички вкусове.

Печете картофите на барбекю, което не е прекалено силно, за да не изгорят.

Полейте готовите картофки с пресен лимонов сок и ароматния зехтин от дъното на съда, в който ги мариновахте.

Поръсете ги със свеж магданоз, а ако обичате пикантни храни - капнете малко сос Табаско.

Поднесете като гарнитура към месо или риба, а защо не и като бирено мезе.

Средиземноморските картофи на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: