Начин на приготвяне
Сварете картофите на 20-тина минути в подсолена вода до полуготовност. Не ги разварявайте твърде много, тъй като им предстои и друга топлинна обработка.
Охладете полусварените картофи, обелете и ги нарежете на шайби със средна дебелина.
В подходящ съд сложете един ред картофки. Полейте ги със зехтин и овкусете със сол, чесън и подправките.
Внимателно ги обърнете, за да може подправките да полепнат хубаво по всеки един резен. Продължавайте да редите картофи и да ги овкусява до изчерпване на продуктите.
Изчакайте картофите да се мариноват и поемат добре от всички вкусове.
Печете картофите на барбекю, което не е прекалено силно, за да не изгорят.
Полейте готовите картофки с пресен лимонов сок и ароматния зехтин от дъното на съда, в който ги мариновахте.
Поръсете ги със свеж магданоз, а ако обичате пикантни храни - капнете малко сос Табаско.
Поднесете като гарнитура към месо или риба, а защо не и като бирено мезе.
Средиземноморските картофи на скара са готови.