Начин на приготвяне
В средата на брашното си оформя кладенче и сипваме полуразтопена свинска мас, бакпулвер, пудра захар, ванилия и кора от настърган лимон. Разбърква се с вилица, после се замесва тесто да не лепне.
Разделя се на два фитила и всеки се реже на 10 части. Всяко парче тесто се сплесква, поставя се бонбон и се оформя на топче, леко сплескано отгоре.
Нареждат се върху хартия за печене на разстояние, че се разстилат. Печем в загрята фурна 180°C около 10 минути, когато краищата станат леко златисти се изваждат от фурната.
Много са меки, оставете масленките поне 3-4 минути да се охладят.
Сладките се прехвърлят на хартия и поръсваме с пудра захар.
Когато се охладят и стегнат, се нареждат в чиния.