Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на прах или се смилат в блендер.
Сипват се в купа, добавя се меко масло, пудра захар, мед, течен шоколад, какаото и есенция ром. Разбърква се с вилица, за да се смесят продуктите.
Добавя се прясното мляко, но половината, разбърква се и замесваме на топка тесто. Ако сместа не се събира и е суха, добавете и останалото прясно мляко.
Тестото трябва да е меко, но да не лепне. Късат се топчета като орех, сплескват се с длан и в средата поставяме шоколадово драже.Така се оформят всички трюфелчета.
Половината овалваме в смлени едро лешници, другата половина овалваме в шоколадови пръчици, а може и в какао.
Оставят се в хладилник за една нощ. Поставят се в хартиени чашки и сервираме. Вкусни бонбони, а в средата хрупкавото драже се пука като балонче в устата.
Домашните медени трюфели с дражета са страхотни.