Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца в сос с гъби и зеленчуци

Пилешки филенца в сос с гъби и зеленчуци

Пилешки филенца в сос с гъби и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Окъпете филенцата в сос, гарнирайте ги богато със зеленчуци - пригответе вкусотия за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • гъби - 300 г
  • бейби моркови - 200 г замразени
  • грах - 100 г замразен
  • сол
  • универсална подправка
  • масло - 120 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете пилешките гърди по дължина и леко ги начукайте с дървено чукче. Загрейте 1/3 от маслото в тиган. Овкусете пилешките гърди с универсална подправка и сол. Подредете ги в тигана и ги запечете от двете страни за около 12 минути.

Отстранете месото от тигана.

Загрейте половината от останалото масло и задушете зеленчуците за 3-4 минути.

С последното масло сотирайте гъбите за 4-5 минути. Отстранете ги и в остатъка от маслото, запържете брашното.

На тънка струйка при непрекъснато бъркане, добавете прясното мляко. Гответе до сгъстяване на соса.

Овкусете го със сол и подправка.

Гарнирайте пилешките филенца със зеленчуците и гъбите, полейте ги със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: