Начин на приготвяне
Срежете пилешките гърди по дължина и леко ги начукайте с дървено чукче. Загрейте 1/3 от маслото в тиган. Овкусете пилешките гърди с универсална подправка и сол. Подредете ги в тигана и ги запечете от двете страни за около 12 минути.
Отстранете месото от тигана.
Загрейте половината от останалото масло и задушете зеленчуците за 3-4 минути.
С последното масло сотирайте гъбите за 4-5 минути. Отстранете ги и в остатъка от маслото, запържете брашното.
На тънка струйка при непрекъснато бъркане, добавете прясното мляко. Гответе до сгъстяване на соса.
Овкусете го със сол и подправка.
Гарнирайте пилешките филенца със зеленчуците и гъбите, полейте ги със сос.