Сладки с шоколадов лешник

09/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • краве масло - 125 г меко
  • яйце - 1 бр.
  • захар пудра - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. за средно тесто
  • нишесте - 3 с.л. натурално
  • шоколадови лешници - 1 шепа
  • пудра захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното и оформяме кладенче. Чуква се яйцето, добавяме меко масло, нишесте, ванилия, бакпулверът и пудра захар. Разбърква се с вилица, колкото може, и с ръце се замесва на средно меко тесто, без да лепне.

Завива се с фолио и оставяме в хладилника да стегне за 20-30 минути. Изважда се, разделяме на две или три части.

Оформят се фитили, нарязваме на парчета като орех и в средата се набожда шоколадов лешник.

Половината се оформят на топчета, останалите - на ромбоиди отгоре с набоден лешник, и нареждаме в тава.

Печем сладките в загрята фурна 180°C около 10-12 минути, да останат бели.

Изваждат се и поръсваме с пудра захар.

Лешникът може да се замени и с парче локум.

Страхотни маслени сладки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар