Начин на приготвяне
Сипва се брашното и оформяме кладенче. Чуква се яйцето, добавяме меко масло, нишесте, ванилия, бакпулверът и пудра захар. Разбърква се с вилица, колкото може, и с ръце се замесва на средно меко тесто, без да лепне.
Завива се с фолио и оставяме в хладилника да стегне за 20-30 минути. Изважда се, разделяме на две или три части.
Оформят се фитили, нарязваме на парчета като орех и в средата се набожда шоколадов лешник.
Половината се оформят на топчета, останалите - на ромбоиди отгоре с набоден лешник, и нареждаме в тава.
Печем сладките в загрята фурна 180°C около 10-12 минути, да останат бели.
Изваждат се и поръсваме с пудра захар.
Лешникът може да се замени и с парче локум.
Страхотни маслени сладки!