Начин на приготвяне
Фурна - 180- градуса; плоска тава покрита с хартия за печене; работи се с миксер.
Бадемите, пудрата захар и портокаловите кори се смилат в блендер до трохи.
Маслото се разбива до побеляване в миксера. Добавя се бадемовата паста и се разбърква на бавни обороти - около 1 мин. Добавя се яйцето и портокаловият сок, разбърква се и накрая се прибавя и пресятото брашно.
Тестото се изважда и дели на две равни части, като всяка се оформя на цилиндър и се увиват във фолио. Държи се в хладилник минимум 4 часа или една цяла нощ.
След като добре е охладено се изважда, оставя се за няколко минути да се отвърне на стайна температура.
В широка и плоска чиния се посипва кристална захар и всяко руло се овалва от всички страни. След това се нарязва с остър нож на филийки с дебелина около 1 см.
Подреждат с в тавата с по-голямо разстояние между тях. Тавата се поставя в хладилник отново за около 15 минути, за да се стегне масленото тесто и да не се разлее прекалено по време на изпичането.
Пече се на 180 градуса за около 13-15 минути или докато се получи златист ръб по края на бисквитата.
Оригиналните френски портокалови бисквити Сабле са готови.
Коментари