Начин на приготвяне
Фурна - 180- градуса; плоска тава покрита с хартия за печене; работи се с миксер.
Бадемите, пудрата захар и портокаловите кори се смилат в блендер до трохи.
Маслото се разбива до побеляване в миксера. Добавя се бадемовата паста и се разбърква на бавни обороти - около 1 мин. Добавя се яйцето и портокаловият сок, разбърква се и накрая се прибавя и пресятото брашно.
Тестото се изважда и дели на две равни части, като всяка се оформя на цилиндър и се увиват във фолио. Държи се в хладилник минимум 4 часа или една цяла нощ.
След като добре е охладено се изважда, оставя се за няколко минути да се отвърне на стайна температура.
В широка и плоска чиния се посипва кристална захар и всяко руло се овалва от всички страни. След това се нарязва с остър нож на филийки с дебелина около 1 см.
Подреждат с в тавата с по-голямо разстояние между тях. Тавата се поставя в хладилник отново за около 15 минути, за да се стегне масленото тесто и да не се разлее прекалено по време на изпичането.
Пече се на 180 градуса за около 13-15 минути или докато се получи златист ръб по края на бисквитата.
Оригиналните френски портокалови бисквити Сабле са готови.
Вижте също как да си направите френски бриош или класическите френски макарони.
Коментари