Печени с кората картофи

11/12/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф86323625754
"Тържествено обещаваме отсега нататък да хапваме картофите само така - печени с кората, защото са уникално вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 563
  • Преглеждания за месеца517
  • Преглеждания за седмицата235
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте хубаво с четка, без да белите кората.

Сложете всеки картоф върху двойно парче алуминиево фолио, нарежете картофите напречно на ветрило, без да разрязвате и стигате до край, и във всеки прорез сложете по шайбичка от нарязаните на тънко скилидки чесън, тънко парченце масло и накрая поръсете добре със смляна морска сол, черен пипер, кимион, стрити мащерка и чубрица. По желание може да сложите и по малко сушено едро смляно чили.

Най-накрая полейте с тънка струйка зехтин и завийте картофите във фолиото на "пакетче".

Загрейте предварително фурната на 200 - 220 градуса и включен вентилатор, прехвърлете пакетчетата в тавичка и печете (на втората или третата решетка) около 45 - 50 минути в зависимост от размера на картофите.

Може да извадите едно картофено ветрило, да го отвиете и да го пробвате, преди да извадите останалите.

По желание може да поднесете печените картофи поръсени с настъргано сирене или кашкавал.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар