Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени с кората картофи

Печени с кората картофи

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печени с кората картофи
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Тържествено обещаваме отсега нататък да хапваме картофите само така - печени с кората, защото са уникално вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. с еднакъв размер, не много едри
  • чесън - 6 скилидки
  • морска сол - 1 к.л., смляна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте хубаво с четка, без да белите кората.

Сложете всеки картоф върху двойно парче алуминиево фолио, нарежете картофите напречно на ветрило, без да разрязвате и стигате до край, и във всеки прорез сложете по шайбичка от нарязаните на тънко скилидки чесън, тънко парченце масло и накрая поръсете добре със смляна морска сол, черен пипер, кимион, стрити мащерка и чубрица. По желание може да сложите и по малко сушено едро смляно чили.

Най-накрая полейте с тънка струйка зехтин и завийте картофите във фолиото на пакетче.

Загрейте предварително фурната на 200 - 220 градуса и включен вентилатор, прехвърлете пакетчетата в тавичка и печете (на втората или третата решетка) около 45 - 50 минути в зависимост от размера на картофите.

Може да извадите едно картофено ветрило, да го отвиете и да го пробвате, преди да извадите останалите.

По желание може да поднесете печените картофи поръсени с настъргано сирене или кашкавал.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: