Начин на приготвяне
Пасирайте бананите, докато получите еднородна каша.
Смесете млякото и захарта и разбъркайте и ги сложете на котлона. След като млякото заври, дръпнете тенджерата от котлона. При непрекъснато енергично бъркане с вилица или тел за разбиване добавете разтвореното нишесте с 1/2 кафена чаша студено прясно мляко.
Бъркайте за да не се получат бучки и банановият крем да стане гладък.
Връщате тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате непрекъснато, докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти.
След като изстине, кремът ще се сгъсти допълнително. Сваляте сгъстения крем от котлона и малко по малко изсипвате банановата каша при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес.
Готовият крем изсипвате в купички или чаши, прибирате ги в хладилника, за да се стегне. След 30 мин кремът може да бъде сервиран.
За украса, а и за подобряване на вкуса може да го поръсите с настърган шоколад.