Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Бананов крем без яйца

Бананов крем без яйца

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Бананов крем без яйца
Снимка: Галя Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Гостите няма да си тръгнат, докато не им дадете по още един бананов крем без яйца за десерт"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • банани - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте бананите, докато получите еднородна каша.

Смесете млякото и захарта и разбъркайте и ги сложете на котлона. След като млякото заври, дръпнете тенджерата от котлона. При непрекъснато енергично бъркане с вилица или тел за разбиване добавете разтвореното нишесте с 1/2 кафена чаша студено прясно мляко.

Бъркайте за да не се получат бучки и банановият крем да стане гладък.

Връщате тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате непрекъснато, докато сместа заври. Кремът трябва да поври 2-3 минути, за да се сгъсти.

След като изстине, кремът ще се сгъсти допълнително. Сваляте сгъстения крем от котлона и малко по малко изсипвате банановата каша при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес.

Готовият крем изсипвате в купички или чаши, прибирате ги в хладилника, за да се стегне. След 30 мин кремът може да бъде сервиран.

За украса, а и за подобряване на вкуса може да го поръсите с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: