Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Яйчена салата с домашна майонеза

Яйчена салата с домашна майонеза

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Приготвя се за нула време - страхотна салата, в която всичко е домашно до последната капчица дресинг"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • целина - 1 стрък
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • заквасена сметана - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • дижонска горчица - 1ч.л.
  • олио - 150 - 200 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 5 яйца в подсолена вода за 7-8 минути. Докато яйцата се сварят, пригответе майонезата.

Разбийте жълтъците на останалите 2 яйца в купа. Добавете 1 ч.л. дижонска горчица и разбъркайте.

Започнете да добавяте олио на тънка струйка, като разбивате непрекъснато, за да се усвои мазнината от жълтъците.

Добавяйте олио, докато майонезата добие светъл цвят и гладка структура. Посолете. Изстискайте сока на лимона и разбъркайте майонезата финално.

Смесете със заквасената сметана. Прибавете нарязаните на финни лентички пресния лук и стеблото целина.

Охладете сварените яйца в купа с лед, за да ги обелите по-лесно. Обелете ги и нарежете на едри кубчета. Добавете яйцата към майонезения дресинг и разбъркайте салатата.

Гарнирайте яйчената салата със стръкчета пресен лук и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: