Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Яйчен ликьор с бял ром

Яйчен ликьор с бял ром

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Яйчен ликьор с бял ром
Снимка: Храна за Душата
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
7
"Когато поводът е специален, кремът също трябва да е такъв - Класически яйчен ликьор"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • ванилова шушулка - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. и половина
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 1 кенче
  • бял ром - 1 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две купи. Добавете щипка сол към белтъците. Разбийте на стегната пяна и оставете настрани.

Отделете семената на шушулката ванилия. Към жълтъците добавете захарта и семената на ванилията.

Разбийте с миксер на висока скорост в продължение на 7-8 минути, докато захарта не се разтвори напълно. Яйчената смес трябва да стане пухкава, светла и хомогенна.

Добавете сметаната на тънка струя при непрекъснато разбъркване. След това и кондензираното мляко. Накрая налейте белия ром и разбъркайте финално ликьора.

Сервирайте във високи чаши, поставете отгоре от белтъчната пяна и я обгорете с горелка за по-ефектен вид.

Съхранявайте яйчения ликьор в хладилник за 2-3 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: