Яйчен ликьор с бял ром

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
858
18/12/2018
"Когато поводът е специален, кремът също трябва да е такъв - Класически яйчен ликьор "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 10 бр.
  • ванилова шушулка - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. и половина
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 1 кенче
  • бял ром - 1 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две купи. Добавете щипка сол към белтъците. Разбийте на стегната пяна и оставете настрани.

Отделете семената на шушулката ванилия. Към жълтъците добавете захарта и семената на ванилията.

Разбийте с миксер на висока скорост в продължение на 7-8 минути, докато захарта не се разтвори напълно. Яйчената смес трябва да стане пухкава, светла и хомогенна.

Добавете сметаната на тънка струя при непрекъснато разбъркване. След това и кондензираното мляко. Накрая налейте белия ром и разбъркайте финално ликьора.

Сервирайте във високи чаши, поставете отгоре от белтъчната пяна и я обгорете с горелка за по-ефектен вид.

Съхранявайте яйчения ликьор в хладилник за 2-3 дни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар