Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с ябълки и дюли

Крем карамел с ябълки и дюли

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Крем карамел с ябълки и дюли
Снимка: Мария Симова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Когато ви се прииска да хапнете нещо по-така, пригответе уникално вкусния Крем карамел с ябълки и дюли"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр. малки
  • дюли - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • за крема
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л.
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера с капак смесете захарта, лимоновия сок и водата. Обелете и нарежете ябълките и дюлята на филийки, а после на малки парчета. Поставете ги в тенджерата и ги варите до омекване на затворен капак, прецедете и оставете да се охладят напълно.

В метален съд смесете захарта, водата и лимоновия сок, поставете на котлона и при непрекъснато бъркане направете карамел с кехлибарен цвят, разпределете го по дъното и стените на дълбока форма за кекс.

За крема разбийте яйцата със захарта, добавете ваниловата захар и затопленото прясно мляко.

Във формата при охладения карамел разпределете охладените плодове, а върху тях налейте внимателно сместа за крема. В тава с топла вода поставете формата с крема и поставете тавата в студена фурна.

Включете фурната на 160 градуса и печете в продължение на 2 часа. След което извадете тавата с формата и оставете крема да се охлади напълно, обърнете охладения крем карамел в подходяща чиния, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: