Дребни сладки с тиква

16/12/2018
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3157478
"Размерът няма значение казват, но ние си знаем, че дребните сладки с тиква са най-вкусните "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 122
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се или се изпича тиквата, нарязана на парчета. Ако е сварена, отцедете през гевгир и после пасирайте тиквата. Отделя се за крем 1/2 ч.ч., а другата част - една пълна чаша ще се ползва за тестото.

Смесват се в купа една чаша пюре от тиква, заедно с олиото, захарта, сироп агаве, лъжица уиски или коняк, яйцето и ванилия.

Разбийте с миксер на ниски обороти. Пресейте брашното с бакпулвера и содата и го добавете.

Сместа се сипва в пош или фуния от готварска хартия с отрязан 1 см. от върха. В тава, застлана с хартия за печене, с поша се шприцова около супена лъжица от сместа, като с ръка бързо се отрязва с ножица тестото. Така става бързо и лесно и ще се получат бисквити, почти еднакви по големина.

Пекат се в загрята фурна за 10 минути на 180 градуса. Изпечените бисквити се изваждат в поднос и веднага се зарежда втората порция върху същата хартия. Така, изпечени на два пъти, ще се получат около 60 броя.

За да приготвим крема, маслото с пудрата захар се разбива много добре. Прибавя се пюрето и кремът за мазане /рикота или маскарпоне/, това е по желание и се ароматизира с ванилия.

Изпечените бисквити се слепват по две с по 1 ч.л. крем. Стават меки, леки и много вкусни слепени бисквити.

Ако ви допада съчетанието на тиквата с канела, може да сложите и по щипка канела и джинджифил в тестото.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар