Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Целувки»Сполучливи целувки стъпка по стъпка

Сполучливи целувки стъпка по стъпка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сполучливи целувки стъпка по стъпка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
20
"Безотказна рецепта за целувки, която задължително трябва да си запишете."

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр. (яйца размер XL)
  • захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В идеално сух съд поставете белтъците и солта. Сложете съда на водна баня при ниска температура, която не трябва да надвишава 37 градуса. Започнете разбиване с миксер (съвършено сухи трябва да бъдат приставките) първоначално на ниска скорост и след това увеличете до максимална. Сипете лимоновия сок и захарта на части и разбивайте 6 минути.

Махнете съда с белтъците от котлона и разбивайте още 6 минути. С тази процедура ще получим идеална плътност и гладкост на нашите целувки.

В две тавички, застлани с хартия за печене, шприцовайте или оформяйте произволно формички от белтъчната смес. Оставяйте разстояние между всяка целувка.

Пъхнете и двете тави една под друга в загрята на 100 градуса фурна и печете/сушете сладките 3 часа. След изминаване на това време изключете фурната и ги оставете вътре още 3 часа. В никакъв случай не отваряйте вратичката на фурната през цялото това време. Чакането е дълго, но си заслужава.

Готовите целувки съхранявайте в херметически затворен съд, за да не омекват.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: