Начин на приготвяне
В идеално сух съд поставете белтъците и солта. Сложете съда на водна баня при ниска температура, която не трябва да надвишава 37 градуса. Започнете разбиване с миксер (съвършено сухи трябва да бъдат приставките) първоначално на ниска скорост и след това увеличете до максимална. Сипете лимоновия сок и захарта на части и разбивайте 6 минути.
Махнете съда с белтъците от котлона и разбивайте още 6 минути. С тази процедура ще получим идеална плътност и гладкост на нашите целувки.
В две тавички, застлани с хартия за печене, шприцовайте или оформяйте произволно формички от белтъчната смес. Оставяйте разстояние между всяка целувка.
Пъхнете и двете тави една под друга в загрята на 100 градуса фурна и печете/сушете сладките 3 часа. След изминаване на това време изключете фурната и ги оставете вътре още 3 часа. В никакъв случай не отваряйте вратичката на фурната през цялото това време. Чакането е дълго, но си заслужава.
Готовите целувки съхранявайте в херметически затворен съд, за да не омекват.
Ако рецептатата ти харесва, опитай непременно и другите ни предложения за целувки или нашата торта с целувки.