Пиле с пармезанова коричка

Denis BiserovDenis Biserov
Чирак
45486114
Пиле с пармезанова коричка
Снимка: Denis Biserov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Едва ли сте яли толкова крехко, вкусно и сочно пиле... и то с пармезанова коричка."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 60 г
  • брашно - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • чери домати - 50 г
  • рукола - 100 г
  • репички - 50 г
  • зехтин
  • оцет
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на три тънки филета и го овкусяваме със сол и черен пипер. След това, разбиваме яйцата и добавяме пармезана при тях, като разбъркваме за да се смесят добре, слагаме в брашното в един съд и започваме с панирането.

Овалваме филетата една по едно в брашното, след това през яйцата, и ги слагаме да се пържат в тигана с мазнина, който трябва да е загрял (на средна температура). Готвим ги, по около 3 мин от страна, след това ги изваждаме на хартия да се отцедят.

И сега идва ред на салатата, в голяма купа сложете руколата, нарежете репичките и чери доматите, както ви е кеф на вас, и ги прибавете към руколата, след това овкусете със сол, зехтин и оцет и разбъркайте добре.

Сервирайте и да ви е сладко моето панирано пиле с пармезанова коричка.

Вижте също как да си направите пиле с корнфлейкс или любимите пилешки хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: