Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Бамя с гъби и дребни лукчета

Бамя с гъби и дребни лукчета

Бамя с гъби и дребни лукчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Богата зеленчукова гозба, която много ще допадне на всички, които я опитат"

Необходими Продукти

  • бамя - 700 - 800 г
  • лукчета - 1 ч.ч. дребни
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • домати - 4 бр.
  • растително масло - 4 с.л.
  • вино - 1 винена чаша
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжчиците на бамята се отрязват и тя се измива.

Измитите и почистени домати и гъби се нарязват на малки парчета.

Дребният лук се обелва и се вари в малко вода с щипка сол.

Като поомекне, към него се прибавят всички останали продукти (без магданоза) и 1 чаена чаша гореща вода.

Ястието се вари на тих огън, захлупено с капак, около 40 мин.

Наръсва се яхнията с магданоз и се поднася студена.

Бамята с гъби и дребни лукчета е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: