Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с гъби и бамя

Мусака с гъби и бамя

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с гъби и бамя1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Когато искате да опитате нещо по-различно, пригответе тази вегетарианска мусака с бамя и гъби - много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • бамя - 300 г
  • картофи - 500 г
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 чаена чаша, дребен
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • бяло вино - 1/2 чаена чаша
  • оцет - 2 с.л.
  • домат - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 супена лъжица
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера изчистената и измитабамя, нарязаните гъби, нарязаните на малки кубчета картофи, скилидки чесън, виното, оцета, нарязаните на колелца домати, сол на вкус и 2 чаени чаши вода.

Задушаваме зеленчуците и когато са полуготови, дръпваме съда от огъня.

Запържваме отделно малките лукчета в олио, слагаме в тавичка и прибавяме задушените зеленчуци. Поръсваме с черен пипер.

Слагаме ястието да се запече във фурна за 15 минути, след което заливаме с разбитите яйца, киселото мляко и брашното.

Печем до порозовяване. Готовото ястие поръсваме с нарязан ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: