Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Лукчета с ароматни подправки и бяло вино

Лукчета с ароматни подправки и бяло вино

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Лукчета с ароматни подправки и бяло вино1 / 2
07/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
31 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 800 г, малки глави, кромид
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 2 ч.ч. (500 мл), сухо
  • дафинов лист - 3 бр.
  • мащерка - 1 с.л., прясна, на ситно
  • майорана - 1 с.л., прясна, на ситно
  • джоджен - 1 с.л., пресен, на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина и маслото около 10 мин., като се разбърква, за да може да се запържи равномерно. Поръсва се със солта и черния пипер.

Залива се с бялото вино и се добавят дафиновите листа и подправките.

Задушава се около 15 мин., като накрая се изхвърлят дафиновите листа. Лукчетата се сервират охладени на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглеждат много добре!
30.03.2016 00:09
Pressy
Pressy
Много любимо мезе !
30.03.2016 00:07
1
Покажи всички подкоментари