Начин на приготвяне
Продуктите трябва да са на стайна температура.
Сложете в купа яйцата със захарта и разбийте до кремообразна смес.
Добавете олиото и прясно изцеден портокалов сок.
Разбъркайте и сложете пресято брашно с бакпулвера.
Бъркайте до получаване на еднородна гладка смес.
Намажете форма за кекс с дупка (23x8) с меко масло.
Изсипете кексовата смес във формата.
Печете портокаловия сладкиш в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 мин. или до суха клечка.
Извадете от фурната, обърнете кекса върху решетка и охладете.
Да Ви е сладко!
Бележка: Кексът се приготвя много лесно и бързо. Подходящ е за начинаещи.
Грамажите на продуктите са точни, мерени с кухненска везна. Олиото може да ви се стори много като количество, но не се притеснявайте, точно то придава изключителна мекота и ще избегнете сухата и ронлива вътрешност.
Ако спазвате точно рецептата за този супер лесен кекс с портокалов сок, няма къде да сгрешите.
Получава се страхотно пухкав и ефирен кекс.