Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди Сен Жак на фурна

Миди Сен Жак на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Миди Сен Жак на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
34 мин.
Порции
6
"Разкрийте истинската красота на този деликатес - разкошни миди Сен Жак, приготвени по съвършен начин"

Необходими Продукти

  • миди - 175 г Сен Жак (6 бр. средни, с черупка)
  • шалот - 3 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 20 - 25 г
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • кориандър - 1 шепа свежи листа
  • галета - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лук шалот и го сложете да се запържва в маслото и зехтина. Щом омекне, сипете захарта и солта и бъркайте докато се карамелизира.

Налейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.

Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка. Върху всяка сложете по една лъжица от плънката и поръсете с по лъжица от галетата. Поръсете с мъничко сол и пъхнете във загрятата вече фурна.

Печете до лек златист загар около 10-12 минути.

Поднесете готовите миди Сен Жак топли, гарнирани с резени лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: