Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди Сен Жак в черупка

Миди Сен Жак в черупка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Миди Сен Жак в черупка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
11 мин.
Порции
4
"Истинска наслада за сетивата - неустоимо предложение за ценители"

Необходими Продукти

  • миди сен жак - 15 - 16 бр. замразени
  • зехтин - 60 мл
  • сол - по 1 щипка за всяка мида
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите Сен Жак, наричани понякога и стриди Сен Жак са изключително вкусни, красиви и ефектни, а наравно с това и богати на полезни минерали и вещества за нашия организъм. Цената им е достъпна, а начините за приготвяне - многобройни, лесни и бързи.

Аз ви предлагам един от тях, запазвайки красивата им черупка, която може да бъде запазена и след консумацията на мидата и да бъде използвана и за мини чинийка при поднасяне на други предястия.

Ще използваме замразени миди, които се предлагат само с долната черупка.

Оставяме ги да се отпуснат за около 30 минути или до цялостно размразяване.

Загряваме широк тиган, който да побере цялото количество, с по-малък такъв може да ги приготвите и на два пъти.

Огънят трябва да е силен и чак когато се е нагрял максимално, да поставите мидите с черупката надолу.

Капваме по малко зехтин във всяка и ръсваме по една щипка сол върху месцето. Оставяме мидите да пуснат и от своя собствен сос и течността вътре закъкри. Готвим от минутка до две - в зависимост от големината. Ще познаете кога са готови, когато месцето от леко прозрачно стане бяло. Към него има и червена част, която става по- наситено червена.

Готовите миди изваждаме и подреждаме в чиния. Поднасяме топли с парченца лимон, който се изстисква по малко във всяка черупка.

По желание се поръсва малко черен пипер.

Добър апетит. Мидите Сен Жак в черупка са много вкусни.

Съвет: За приготвянето на мидите по този начин използвайте стар тиган, защото понякога сосчето излиза от черупката и дъното на тигана почернява и е трудно за почистване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Подробно описание на технологията по приготвяне на рецептата и впечатляващи снимки!!! Адмирации!!!
07.02.2018 17:02
2
2
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Както винаги перфектна! Радост за окото и наслада за сетивата! Нямам думи! На теб кулинарията ти е дарба! Браво, момиче!
06.02.2018 21:26
1
2
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много ви благодаря момичета мили! Тези миди са очарователни на вид, но за вкуса... просто нямам думи! Безкрайно ми е приятно, че ви харесват!
05.02.2018 18:32
1
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Страхотно,както винаги .Браво Дани!
05.02.2018 17:13
1
Невена Блажева Иванова
Невена Блажева Иванова
Чудесна презентация, рецепта и снимки! Поздравления!!
05.02.2018 16:56
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Божествено!
05.02.2018 16:45
2