Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Весела Коледа

Торта Весела Коледа

Торта Весела Коледа
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
26/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Няма как Коледа да не бъде весела и честита, когато на трапезата ни очаква ето тази торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 80 мл
  • орехи - едро нарязани 1 шепа
  • канела - 1 ч.л.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • тиква - 1 ч.ч. настъргана
  • бонбони - 2 бр. нарязани шоколадови
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • крем
  • оле - без варене 1 пакет
  • сметана - 100 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • глазура
  • нутела - 100 г разтопен течен шоколад
  • сметана - 50 мл
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • декорация - меденки с фондан
  • розмарин - клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелена тиква се рендосва на едро.

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, добавя се олио, канела, кора от настърган портокал, джинджифил на прах, настъргани шоколадови бонбони. Накрая прибавяме настъргана тиква и пресято брашно с бакпулвера. Разбърква се по-гъсто тесто от кексово и сипваме върху хартия в тава 24 см.

Печем блат в загрята фурна 180°C до суха клечка около 35 минути и изваждаме върху решетка да се охлади. С къдрав нож се реже на две части.

Приготвя се кремът. В купа смесваме сметана и студено прясно мляко, сипва се крем ванилия на прах и с миксер се разбива на бързи обороти за 3 минути.

Приготвя се сироп от половин чаша прясно мляко, подсладено с 3 с.л. захар.

С четка се намазва първият блат за тортата, поставен в чиния, отгоре намазваме с част от крема и поставяме втория сиропиран блат.

Намазва се цялата торта с крем и оставяме да стегне на студено. Загрява се сметана и прясно мляко, добавя се Нутела и бъркаме на гладка смес. Охлажда се и заливаме отгоре тортата.

Отново се оставя в хладилника да стегне и тогава с останалия крем с пош и накрайник звезда се декорира и се изписва Весела КОЛЕДА!

Меденките се набождат на клечки за зъби и се забиват в коледната торта, накрая тук-там поставяме клонки розмарин и тортата е готова за трапезата.

Весела Коледа и Щастлива Нова година!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: