Начин на приготвяне
Обелена тиква се рендосва на едро.
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, добавя се олио, канела, кора от настърган портокал, джинджифил на прах, настъргани шоколадови бонбони. Накрая прибавяме настъргана тиква и пресято брашно с бакпулвера. Разбърква се по-гъсто тесто от кексово и сипваме върху хартия в тава 24 см.
Печем блат в загрята фурна 180°C до суха клечка около 35 минути и изваждаме върху решетка да се охлади. С къдрав нож се реже на две части.
Приготвя се кремът. В купа смесваме сметана и студено прясно мляко, сипва се крем ванилия на прах и с миксер се разбива на бързи обороти за 3 минути.
Приготвя се сироп от половин чаша прясно мляко, подсладено с 3 с.л. захар.
С четка се намазва първият блат за тортата, поставен в чиния, отгоре намазваме с част от крема и поставяме втория сиропиран блат.
Намазва се цялата торта с крем и оставяме да стегне на студено. Загрява се сметана и прясно мляко, добавя се Нутела и бъркаме на гладка смес. Охлажда се и заливаме отгоре тортата.
Отново се оставя в хладилника да стегне и тогава с останалия крем с пош и накрайник звезда се декорира и се изписва Весела КОЛЕДА!
Меденките се набождат на клечки за зъби и се забиват в коледната торта, накрая тук-там поставяме клонки розмарин и тортата е готова за трапезата.
Весела Коледа и Щастлива Нова година!