Начин на приготвяне
Пригответе първо сармите. В тиган с малко олио запържете лука. Добавете нарязаните на кубчета пилешки дробчета. След като сменят цвета си, добавете ориза и подправките. Хубаво разбъркайте и прибавете нарязаните на ситно гъби. Сипете 1 ч.ч. вода и оставете да се задуши.
От филето оформете тънки пържолки. Вземете един зелев лист. Поставете от филето, а върху него от плънката. Завийте хубаво на стегната топка. Така направете с останалите листа и плънка.
В намасления Крок Пот подредете овкусените пържоли.
Върху тях подредете сармите.
Овкусете бутчетата с подправки по избор и ги подредете между сармите.
Сложете и наденичките, срязани на две.
От каймата, лука и подправките направете малки кюфтенца и ги изпържете. Сложете ги при останалите продукти.
Сипете 1 непълна чаша вода /или зелев сок/, полейте всичко с малко олио и затворете капака.
Включете уреда на 2 степен и гответе ястието за 4 часа. По желание може да свалите капака, да отделите съда от нагревателя и да запечете ястието във фурната за десетина минути.
Продуктите са ориентировъчни, зависи за колко души ще готвите.