Начин на приготвяне
Сварени картофи и обелени моркови се отцеждат и нарязват на кубчета.
Сваряват се яйцата, отделя се 1 жълтък, белтъкът се наряза на кубчета, а второто яйце е за украса.
В купа смесваме картофи, моркови, кубчета луканка, като се отделя и за украса.
Прибавя се белтъкът и майонезата. Разбърква се с вилица и се овкусява на вкус с подправките.
В чиния се смесва настърган кашкавал и натрошен жълтък.
В дълбока голяма чиния сипваме картофената смес и с лъжица се оформя блат за торта.
Стените се украсяват с кръгчета сварен морков и кисели краставички.
Отгоре се покрива с кашкавалена смес и се декорира по фантазия с продукти, които са в солената торта, и листа пресен магданоз за свежест.
Солената торта за Коледа се оставя в хладилника.
Всели и вкусни празници!