Класическа пилешка супа с фиде

AdminAdmin
Дарт Вейдър
16
423
509
2k
29/12/2018
"Класиката си е класика, но когато и да приготвите тази пилешка супа, винаги е безотказно вкусна..."
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 621
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилешка Супа

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова на дребно и го запържваме в олиото директно в тенджерата докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме ситно нарязания лук и двете лъжици доматено пюре.

Наливаме 2 литра вода.

Слагаме цялото пилешко бутче и дафиновия лист в тенджерата, и оставяме на котлона да се вари за 30-40 минути.

Изваждаме свареното бутче, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно, след което го връщаме отново супата.

Слагаме фидето, черния пипер, солта и чубрицата.

Оставяме пилешката супа да се вари още 10 минути на тих огън, след което дърпаме тенджерата настрани.

Правим застройката в чаша или купичка като разбъркаме яйцето и киселото мляко. Прибавяме към застройката няколко лъжици от топлата супа с непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.

Добавяме застройката в супата, разбъркваме хубаво и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Оставяме готовата пилешка супа да се охлади и е готова за сервиране!

Силиконов накрайник за тенджера-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов накрайник за тенджера
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Бъдете практични, бъдете модерни и не пропускайте да се снабдите с удобния за употреба накрайник за тенджера с универсален размер

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар