Начин на приготвяне
За целта сварих 3 пилешки бутчета в подсолена вода.
Когато бяха готови, ги извадих да се охладят и ги обезкостих, а бульона прецедих.
Когато се варяха бутчетата, измих, почистих и нарязах на дребно 2 картофа, 1 глава кромид лук, 1 зелена и 1 червена чушки, 1 морков и 1/2 връзка пресен магданоз.
В тенджера сипах прецедения бульон. Добавих лука, моркова и картофите и сложих на котлона да се сварят. След това прибавих чушките.
Повря около 15 минути. Прибавих две шепи фиде, натрошени и обезкостени, накъсани на парчета пилешките бутчета.
Оставих да ври, докато се свари фидето. Овкусих с черен пипер и чубрица. Добавих към моята пилешка супа още сол, ако е необходимо.
Накрая застроих със сметана и поръсих с пресен магданоз.
Получи се много вкусна любимата пилешка супа!
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа
Коментари