Гръцка пилешка супа

Гръцка пилешка супа
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пилешка супа по гръцка рецепта - нека видим какво е по-различното от нашата"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 парчета
  • лук - 3 малки глави
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - 1 - 2 стръка
  • ориз - 2 супени лъжици
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 500 г
  • сол - на вкус
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото от пилешки гърди и го сварете със скилидка чесън. След това изхвърлете водата, изплакнете месото, нарежете го на малки кубчета и го сложете в друг съд със студена вода.

Зеленчуците почистваме и сваряваме с вода и малко сол, след това пасираме.

Те се слагат към нарязаното месо. Добавя се и оризът и се оставя за малко да поври.

Пилешката супа се отнема от огъня. Прибавяме към нея чесън.

След това я дообогатяваме със заквасена сметана и яйцата и разбъркаме добре.

Застройваме гръцката супа.

Поръсваме с нарязан магданоз.

Вкусна и питателна гръцка пилешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: