Домашна торта по стара рецепта

30/12/2018
Мария Симова
отМария СимоваГуру9895695411
"Отваряме старите тефтери и там какво да видим - рецепта за най-вкусната торта, която веднага споделяме с вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 880
  • Преглеждания за месеца7610
  • Преглеждания за седмицата1042
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете шупналото кисело мляко със содата във него и разбъркайте. Прибавете ванилиите и пресятото брашно, разбъркайте до еднородна смес.

Разделете сместа в три еднакви по големина купички, в едната от тях добавете какаото и разбъркайте.

В тавичка, постлана с хартия за печене и намазана с малко мазнина, изпечете 3-те блата, един по един, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете изпечените блатове и ги поставете върху решетка да се охлаждат.

През това време си пригответе яйчения крем, смесете млякото и захарта в метален съд и го поставете на бавен огън да заври. Отделно разбийте яйцата, добавете малка част от млякото и брашното, разбъркайте до еднородна гладка смес.

Прибавете сместа на тънка струя при непрекъснато бъркане към млякото и бъркайте докато се сгъсти. Свалете крема от огъня и добавете маслото, разбъркайте докато се разтопи напълно и усвои от крема.

Сглобете тортата, като редувате: жълт блат – крем, кафяв блат – крем, жълт блат – крем, намажете тортата отстрани с крем и украсете с малко смлени орехи и парче настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар