Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Празничен тиквеник със захарна глазура

Празничен тиквеник със захарна глазура

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Празничен тиквеник със захарна глазура
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
01/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Подходящ за всеки празник, подходящ за всеки делник и всеки специален случай уникален тиквеник със захарна глазура"

Необходими Продукти

  • кори - 260 г фини
  • тиква - 600 г обелена
  • захар - 130 - 140 г кристална
  • пудра захар - 50 г пудра
  • олио - 180 мл
  • канела - 2 щипки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата, както е сурова. Сипете при нея захарта, олиото и канелата и разбъркайте.

Намазнете дъното на тавичка и положете две кори една върху друга. Разпределете от плънката равномерно навсякъде и покрийте с една кора, пак плънка и така до привършване на всички продукти. Накрая завършете отново с две кори.

Нарежете на парченца тиквеника и го поставете в загрята на 180 градуса фурна. Печете, докато сладкишът силно се зачерви - около 35 минути.

Оставете да изстине напълно и тогава смесете пудрата захар с 20 мл. вода. Ще получите захарна кашичка, с нея напръскайте обилно повърхността на тиквеника и оставете глазурата да изсъхне за няколко часа. Ако нямате търпение, може да консумирате и веднага.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: