Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло с щипка сол и захарта на пухкав крем.
Добавете едно по едно яйцата и продължавайте да разбивате. Изсипете олиото, след това киселото мляко. Смесете брашното, нишестето и бакпулвера. Добавяйте по малко към маслената смес и бъркайте със шпатула, така до пълното усвояване на сухата смес. Получава се малко по-гъсто от кексово тесто.
В тава с размери 28-30 см. сложете хартия за печене и излейте сместа. Изравнете.
Махнете костилките на сливите и ги нарежете на филийки. Наредете ги отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 60 минути. Извадете сладкиша и го оставете около 20-25 минути да изстине.
Пресейте пудрата захар и я сложете в купичка, добавете 1 с.л. гореща вода и бъркайте хубаво да се разтвори захарта. В зависимост от това колко гъста изскате да ви е глазурата преценете дали да добавите още вода. Аз сложих 1 1/2 с.л., гъстотата беше като боза.
С помощта на лъжица наръсете сладкиша с глазурата. Оставете да изстине напълно и му се насладете.
Да ви е сладко!