Гъбена салата с картофи и дижонски дресинг

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
08/01/2019
"Вкусните салати по дресинга се познават - и с тази е така "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо904
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. (предварително сварени)
  • гъби печурки - 300 - 400 г
  • бял лук - 1 глава
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • пармезан - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • За дижонския дресинг
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • бял винен оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в тиган на умерен огън. Почистете печурките и ги нарежете на четвъртинки. Нарежете лука на полумесеци и го карамеризирайте в тигана.

Накъсайте листенца мащерка и добавете. Сипете супена лъжица зехтин при лука и прибавете гъбите. Овкусете със сол и черен пипер. Сотирайте, докато гъбите омекнат.

Нарежете сварените картофи на едри кубчета и ги поставете в дълбока купа.

За дресинга смесете в купичка горчицата и започнете да наливате зехтина на тънка струйка с разбъркване. Добавете оцета и посолете.

Накълцайте магданоза на ситно и прибавете в дресинга.

Залейте картофите с дресинга, прехвърлете сместа от гъби и лук в купата и разбъркайте салатата.

Поръсете гъбената салата с настърган пармезан и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар