Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от ананас

Карпачо от ананас

Карпачо от ананас
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
07/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"Хората се делят на два вида - такива, които обожават карпачо от ананас и такива, които все още не са го опитали"

Необходими Продукти

  • ананас - 1/2 бр.
  • череши - 3 бр. консерва
  • крокан - 1 - 2 с.л.
  • мед - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладете ананаса за няколко часа в хладилника. Извадете и отстранете кората с помощта на остър нож.

Нарежете на много тънки и почти прозрачни филийки. Подредете ги в чиния.

Поставете черешките върху ананаса.

Поръсете с крокан и сервирайте веднага.

Ако желаете, може да полеете карпачото с малко мед, но според мен няма нужда, защото ананасът е достатъчно сладък, за да се слагат каквито и да са подсладители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: