Начин на приготвяне
Почистете скаридите, като първо отстраните главите им, след това отделете внимателно люспата. По продължението на гръбнака има една жилка, която трябва да се махне. За целта направете лек разрез с нож по гръбнака и я извадете. Измийте почистените скариди.
Почистете чесъна и нарежете скилидките на дребно.
Загрейте дълбок тиган на котлона, сложете зехтина и люспите лют пипер, разбъркайте.
Добавете чесъна, разбъркайте, гответе няколко секунди и сложете скаридите.
Скаридите се сготвят много бързо, когато почнат да променят цветът си, ги обърнете, разбъркайте, добавете червен пушен пипер, сол и черен пипер.
Пържете минутка и изцедете сока на един лимон.
Накрая поръсете със свеж магданоз, разбъркайте отново и махнете от котлона.